TEVFİK FİKRETLİLER SPOR KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

BÖLÜM- I

DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ

DERNEĞİN ADI : Kod No: 06.58-019

MADDE 1 – Derneğin adı Tevfik Fikretliler Spor Kulübü’dür.Kısaca T.F.S.K. olarak anılır.

DERNEĞİN MERKEZİ

MADDE 2 – Derneğin merkezi Mustafa Kemal Mah. 5.Cad. No:6 Eskisehiryolu/Ankara dır. Derneğin şubesi yoktur.

KULÜBÜN RENKLERİ VE AMBLEMİ

MADDE 3 – Kulübün renkleri ; Lacivert-Gri dir. Kulüp, yönetim kurulunun seçeceği amblemi kullanır.

BÖLÜM – II

DERNEĞİN AMACI ve BU AMACI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN,DERNEKÇE SÜRDÜRÜLECEK ÇALIŞMALAR VE ÇALIŞMA BİÇİMLERİ:

MADDE 4- Derneğin amacı, Tevfik Fikret Lisesi ilk ve orta öğretim öğrencileri, öğretmenleri, mezunları ve kulüp üyelerinin spor ve moral eğitimlerini sağlamak, spor sevgisini yaymak,sağlıklı ,ruhi ve fiziki mücadele gücü yüksek ve ahlaklı sporcular yetiştirmek,sosyal faaliyetlerde bulunmak ,faaliyet gösterilen tüm spor dallarının gelişmesine katkıda bulunmak , tanıtım ,eğitim faaliyetleri için izinler dahilinde yurt içinde ve yurt dışında gerekli çalışmaları yapmaktır.

MADDE 5 – Dernek bu amacını gerçekleştirmek için;

a) Üyeleri arasındaki dayanışmayı güçlendirerek dernek amaçları doğrultusunda çalışma beraberliğini sağlar.

b) Dünya Olimpiyat Komitesince spor olduğu kabul edilmiş olan her dalda faaliyet gösterebilir, takımlar kurarak izinler dahilinde yurt içinde ve yurt dışında spor çalışmaları düzenler ve yarışmalara katılır. Bu faaliyetlere cevap verecek her türlü alt-yapı ve tesisi kurar.

c) Sporcularının ve üyelerinin moral eğitim ve istirahatlarını sağlamak amacıyla gerekli gördüğü yer ve mekânlarda sosyal tesis ve lokaller kurar, işletir veya işlettirir.

d) Sporla ilgili öğretim kadroları kurar yayınlar yapar.Kurs , seminer ve benzeri eğitim faaliyetlerini yürütür ve dernek üye ve sporcuların dernek amaçları doğrultusunda ihtisaslaştırır.

e) Gelir temin etmek amacıyla dilediği kamu kesim veya kesimlerine açık piyango ,eğlence panayır kermes balo,konser vs. gibi sosyal etkinlikler düzenler.

2

 

f) Aidat ve Bağış toplayabilir, gayrimenkul ve menkul değerler satınalabilir, gayrimenkul kiralayabilir veya mevcut taşınmaz mallarım kiraya verebilir veya satarak paraya çevirebilir. Parasını bankalarda veya borsalarda mevcut tasarruf yöntemlerini kullanarak değerlendirebilir,

g) Spor takımlarının oluşturulması sırasında gerekli yönetmelikler ve izinler dahilinde

Türk ve yabancı uyruklu sporcu ve çalıştırıcılarla sözleşme yapabilir.

BÖLÜM – III

DERNEK KURUCULARI VE ÖZELLİKLERİ

MADDE 6 – Kurucu üyelerin

ADI SOYADI MESLEK VEYA SANATI iKAMETGAHI TABIYETİ

Deniz TANIŞ SERBEST MAHATMA GANDI CADDESİ 69/9 GOP. T.C ANKARA

Ahmet Hamdi YAZICIOĞLU DOKTOR KUŞKONDU SOK. 4 / 9 6690 ANKARA T.C

Ahmet Haluk ÇETİN MEMUR BARIŞ SİTESİ ESKIŞEHİRYOLU 4 – A T.C No:18 ANKARA

Mehmet PELESEN SERBEST ÇETİN EMEÇ BUL.No:33/3 ÖVEÇLER T.C ANKARA

Salim Şencan ÖZTÜRK SERBEST MEBUSEVLERİ ŞEREFLİ Sok. No:25/7

T.C ANKARA

Hasan Meriç ENERCAN GAZETECİ SİMON BOLİVAR BULDUYU SOK

T.C No : 43 / 5 106700 ANKARA

Selçuk KUNTALP SERBEST HİRFANLI SOK No: 11/12 G.O.P T.C ANKARA

Ali Müşfik IŞIK SERBEST ÇAYHANE SOK No:27/5 0.02 ANKARA

T.C

BÖLÜM IV.

ÜYELİK TÜRLERİ, ÜYELİĞE KABUL, ÜYELİKTEN ÇIKMA VE ÇIKARILMA:

Üyelik türleri

MADDE 7 – Kulübün iki tür üyesi vardır:

a) Asıl üye

b) Onur üyesi 3

Asıl üyelik koşulları:

MADDE 8 – Fiili ehliyete sahip olan ve derneğin amaçlarını benimseyenler 5253 sayılı Dernekler Kanunu ve Türk Medeni Kanununda sürekli ve süreli hak yoksunluğu veya hak sınırlaması kapsamında kalmamak koşulu ile derneğe üye olabilir. Dernek yönetim kurulu üyelik için yapılacak yazılı müracaatları en çok otuz gün içinde üyeliğe kabul veya isteğin reddi şeklinde karara bağlayıp, sonucu müracaat sahibine yazı ile duyurmak zorundadır. Hiç kimse üye olmaya zorlanamaz.

Üyelik hakları:

MADDE 9 – Dernek üyeleri eşit haklara sahiptir.Her üyenin Genel Kurulda bir oy hakkı vardır,üye oyunu bizzat kullanmak zorundadır.

Üyelikten çıkma:

MADDE 10 – Hiç kimse Dernekte üye kalmaya zorlanamaz,her üye istifa hakkına sahiptir. İstifa dilekçesi yönetim kuruluna ulaştığı anda üyenin kulüple ilişiği kesilmiş olur.

Üyelikten çıkarılma :

MADDE 11 – Dernek üyesi iken, medeni haklarını kullanma yetkisini ve dernekte üye kalma haklarını kaybedenler ve dernek tüzüğüne aykırı hareketlerinden dolayı üyelikten çıkarılma kararı verilen üyelerin üyelikleri sona erer. Yukarıda belirtilen durumlardan birinin tespiti halinde, üyelik kaydı dernek yönetim kurulunca silinir. Dernek tüzüğüne aykırı hareketlerinden dolayı üyelikten çıkarılanların genel kurula itiraz hakları vardır.

Onur Üyeliği :

MADDE 12 – Demeğe olumlu katkı ve hizmetleri olan veya olacağı düşünülen kişilere dernek üyelerinden en az ikisinin önerisi ve yönetim kurulunun onayı ile onur üyeliği unvanı verilebilir.Onur üyeleri Genel Kurula katılabilirler ancak organlara seçilemezler ve oy kullanamazlar.Onur üyeleri üyelik aidatı ödemezler.

BÖLÜM V.

DERNEĞİN ORGANLARI:

MADDE 13 – Demeğin organları aşağıda gösterilmiştir;

a) Genel Kurul

b) Yönetim Kurulu

c) Denetim Kurulu

d) Yürütme birimi

DERNEK GENEL KURULUNUN KURULUŞ ŞEKLİ VE TOPLANMA ZAMANI:

Kuruluş şekli :

MADDE 14 – Dernek Genel Kurulu, tüzüğe göre Genel Kurula katılma hakkı bulunan üyelerden oluşur.

MADDE 15 – Genel Kurul iki yılda bir nisan ayı içerisinde yönetim kurulunca belirlenecek yer,gün ve saatte toplanır. Olağan toplantı dışında, Genel Kurul; yönetim kurulunun,denetim kurulunun veya dernek üyelerinin en az beşte birinin yazılı isteği üzerine olağanüstü toplanır. Olağanüstü Genel Kurul toplantısı şartları oluştuğunda 4

yönetim kurulunun çağrısı ile olur.Denetim kurulunun veya üyelerin en az beşte birinin yazılı isteğine rağmen yönetim kurulu bir ay içinde Genel Kurulu toplantıya çağırmaz ise,denetleme kurulu veya toplantıya çağıran üyelerden birinin müracaatı üzerine, mahalli sulh hakimi duruşma yaparak dernek üyeleri arasından üç kişilik bir heyeti Genel Kurulu toplantıya çağırmakla görevlendirir.

ÇAĞRI USULÜ

MADDE 16 – Yönetim kurulu, dernek tüzüğüne göre genel kurula katılma hakkı bulunan üyelerin listesini düzenler. Genel kurula katılma hakkı bulunan üyeler, en az onbeş gün önceden, günü, saati, yeri ve gündemi bir gazetede ilan edilmek veya yazılı ya da elektronik posta ile bildirilmek suretiyle toplantıya çağrılır. Bu çağrıda, çoğunluk sağlanamaması sebebiyle toplantı yapılamazsa, ikinci toplantının hangi gün, saat ve yerde yapılacağı da belirtilir. İlk toplantı ile ikinci toplantı arasındaki süre yedi günden az, altmış günden fazla olamaz.

Toplantı, çoğunluk sağlanamaması sebebinin dışında başka bir nedenle geri bırakılırsa, bu durum geri bırakma sebepleri de belirtilmek suretiyle, ilk toplantı için yapılan çağrı usulüne uygun olarak üyelere duyurulur. İkinci toplantının geri bırakma tarihinden itibaren en geç altı ay içinde yapılması zorunludur. Üyeler ikinci toplantıya, birinci fıkrada belirtilen esaslara göre yeniden çağrılır.

Genel kurul toplantısı bir defadan fazla geri bırakılamaz.

TOPLANTI YERİ :

MADDE 17 – Genel kurul toplantıları dernek merkezinin bulunduğu yerde veya yönetim kurulunun uygun göreceği başka yerde de yapılır.

TOPLANTI YETER SAYISI :

MADDE 18 – Genel kurul toplantıları tüzükte aksine hüküm olmadıkça dernek merkezinin bulunduğu yerde yapılır. Genel kurul; katılma hakkı bulunan üyelerinin salt çoğunluğu ile, tüzük değişikliği ve derneğin feshi hallerinde ise 2/3’ünün katılımıyla toplanır. Çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle toplantının ertelenmesi durumunda ikinci toplantıda çoğunluk aranmaz. Ancak bu ikinci toplantıya katılan üye sayısı dernek yönetim ve denetleme kurulları üye tam sayısı toplamının iki katından az olamaz.

TOPLANTININ YAPILIŞ USULÜ:

MADDE 19 – Genel kurul toplantısının açılışından sonra toplantıyı yönetmek üzere bir başkan ve yeteri kadar başkan vekili ile yazman seçilir.

TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLECEK KONULAR :

MADDE 20 – Genel Kurul toplantısında yalnız gündemde yer alan maddeler görüşülür. Ancak toplantıda hazır bulunan üyelerin en az onda biri tarafından görüşülmesi istenen konuların gündeme alınması zorunludur.

GENEL KURULUN GÖREVLERİ,YETKİLERİ,OY KULLANMA VE KARAR ALMA USUL VE ŞEKİLLERİ:

GENEL KURULUN GÖREV VE YETKİLERİ :

MADDE 21 – Aşağıdaki yazılı hususlar genel kurulca görüşülüp karara bağlanır.

a) Dernek organlarının seçilmesi,

b) Dernek tüzüğünün değiştirilmesi,

5

 

c) Yönetim ve denetim kurulları raporlarının görüşülmesi, yönetim kurulunun ibra edilmesi,

d) Yönetim kurulunca hazırlanan bütçenin görüşülüp aynen veya değiştirilerek kabul edilmesi,

e) Dernek için gerekli taşınmaz malların satın alınması veya mevcut taşınmaz malların satılması hususunda yönetim kuruluna yetki verilmesi.

f) Yönetim kurulunca dernek çalışmaları ile ilgili olarak hazırlanacak yönetmelikleri inceleyip, aynen veya değiştirerek onaylamak.

g) Derneğin feshedilmesi,

h) Yönetim kurulunca gösterilen diğer teklifleri inceleyip karara bağlamak.

OY KULLANMA VE KARAR ALMA USUL VE ŞEKİLLERİ :

MADDE 22 – Genel kurul kararları toplantıya katılan üyelerin salt çoğunluğuyla alınır. Şu kadar ki tüzük değişikliği ve derneğin feshi kararları ancak toplantıya katılan üyelerin 2/3 çoğunluğuyla alınır.

YÖNETİM VE DENETLEME KURULLARININ GÖREV VE YETKİLERİ,NE SURETLE SEÇİTLECEĞİ,ASIL VE YEDEK ÜYE SAYISI:

YÖNETİM KURULU :

MADDE 23 – Yönetim kurulu 11 asıl ve 5 yedek üye olarak Genel Kurulca gizli oyla seçilir. Asıl üyeliklerde boşalma olduğu takdirde yedek üyelerin göreve çağrılması zorunludur.Görev süresi iki yıldır.

Yönetim Kurulu aşağıdaki hususları yerine getirir:

a) Derneği temsil etmek veya bu amaçla kendi üyelerinden bir veya birkaçına yetki vermek,

b) Dernek bütçesini hazırlayarak Genel Kurula sunmak,

c) Genel Kurulun yetkisi ile gayrimenkul satın almak veya satmak bina veya tesis inşa etmek veya ettirmek, her türlü bono veya hisse senedi almak veya satmak,

d) Dernek adına kira sözleşmesi yapmak,dernek lehine rehin,ipotek veya ayni haklar tesis ettirmek,

e) Dernek amaçlarını gerçekleştirmek için her türlü kararı almak ve uygulamak,

f) Her faaliyet yılı sonunda,faaliyet raporu ve bilançoyu hazırlayarak,denetim kurulunun incelemesine sunmak,

g) Bütçedeki fonlar ve maddeler arasında aktarmalar yapmak,

h) Derneğe üye alınmasına ve çıkarılmasına karar vermek,

i) Kulüp işlemin yürütülmesi için gerekli personeli işe almak,ücretlerini belirlemek ve işten çıkarmak,

YÖNETİM KURULU GÖREV DAĞILIMI:

MADDE 24 – Genel Kurulca seçilen yönetim kurulu ilk toplantısında kendi içinden bir Başkan, bir Başkan Yardımcısı, bir Genel Sekreter ve bir sayman seçer 6

YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI :

MADDE 25 – Yönetim kurulu, ayda en az bir kez olmak üzere dernek idare merkezinde toplanır. Toplantıyı kulüp Başkanı , yokluğunda Başkan yardımcısı, onunda yokluğunda Genel Sekreter yönetir. Kararlar oy çokluğu ile alınır. Oyların eşit olması durumunda, Başkanın oyu çoğunluğu sağlamış sayılır.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN DEVAMSIZLIĞI;

MADDE 26 – Yönetim kurulunun seçilmiş üyelerinden,üst üste 2 toplantıya özürsüz olarak katılmayanlar veya bir çalışma yılında yapılan toplantıların yarısından bir fazlasına ne nedenle olursa olsun katılmayanlar,yönetim kurulu üyeliğinden çekilmiş olurlar.Herhangi bir nedenle görevi sona eren yönetim kurulu üyesinin yerine yedek üye göreve çağrılır ve yerine çağrıldığı asıl üyenin görev süresini tamamlar.

YÖNETİM KURULUNUN YEDEK ÜYELERLE TAMAMLANAMAMASI :

MADDE 27 – Yönetim kurulu üye sayısı, boşalmalar sebebiyle yedeklerinde getirilmesinden sonra, üye tam sayısının yarısından aşağı düşerse, genel kurul mevcut yönetim kurulu üyeleri veya denetleme kurulu tarafından bir ay içerisinde toplantıya çağrılır. Çağrı yapılmazsa üyelerden birinin istemi üzerine sulh hakimi üç üyeyi bir ay içerisinde Genel Kurulu toplantıya çağırmakla görevlendirir.

DENETLEME KURULU SEÇİMİ VE GÖREVLERİ :

MADDE 28 – Denetleme kurulu üç asıl ve üç yedek üye olmak üzere genel kurulca seçilir. Görev süresi iki yıldır. Denetleme kurulunun görevleri:

1) En geç altı ayda bir ve belirsiz zamanlarda derneğin bütün hesap ve işlemlerini, yönetim kurulunun işlem ve faaliyetlerini, derneğin mali durumunu incelemek ve denetlemek,

2) Denetim sonucu düzenlenecek raporları, yönetim kuruluna ve Genel Kurul toplantısından önceki hazırlanacak yıllık raporları genel kurula sunmak,

3) Gerektiğinde Genel Kurulu toplantıya çağırmak.

ORGANLARA SEÇİLENLERİN İDAREYE BİLDİRİLMESİ :

MADDE 29 – Genel Kurulca yapılan seçimi izleyen 30 gün içinde, yönetim kurulu Başkanı tarafından, yönetim ve denetleme kurulları ile derneğin diğer organlarına seçilen asıl ve yedek üyelerin ad ve soyadları , baba adları , doğum yeri ve tarihleri, meslekleri ve ikametgah adresleri, dernek merkezinin bulunduğu yerin en büyük mülki amirliğine yazı ile bildirilir.

KULÜP YÜRÜTME BİRİMİ :

MADDE 30 – Yürütme birimi, Yönetim Kurulunun kararlan uyarınca kulüp hizmet ve faaliyetlerinin yürütülmesini sağlamak amacıyla, gerektiğinde Yönetim kurulunca görevlendirilir. Yürütme biriminin sorumlusu , kulüp genel sekreteridir.Genel sekreter ve yürütme birimi görevlilerinden yönetim kurulunca belirlenenler gerektiğinde yine yönetim kurulu kararınca ücretle görevlendirilirler. Yürütme birimi görevlilerinin kulüp üyesi olmaları şart değildir.

YÜRÜTME BİRİMİNİN ELEMANLARI :

MADDE 31 – Kulübün yürütme birimi, imkanlar elverdiği nispette yönetim kurulunca belirlenen sayı ve kadroda olmak üzere aşağıda belirtilen elemanlardan oluşur, 7

 

a) Genel sekreter

b) Kulüp saymanı

c) Kulüp doktoru ve yardımcı sağlık personeli

d) Spor direktörü

e) Tesis ve malzeme yönetici ve görevlisi

f) Genel kaptanlar

g) Kaptanlar

h) Teknik yönetici ve öğreticiler

i) Kol başkanları

MADDE 32 – Yürütme birimi elemanlarının görev ve yetkileri şöyledir:

a) Genel sekreter: Gençlik ve Spor mevzuatı uyarınca, Yönetim kurulu kararları çerçevesinde, Kulübün amaçladığı hizmet ve faaliyetler ile Kulüp yönetiminin gerektirdiği, idari mali ve teknik bütün hizmetlerin yürütülmesini sağlamakla yükümlü olup yönetim kuruluna karşı sorumludur.

b) Kulüp saymanı:Kulübün hesap muamelat gelir ve sarf işlerini ve işlemlerini yürütmekle görevli elaman olup ,Genel sekretere karşı sorumludur.

c) Kulüp doktoru:Kulübün sağlık işlerinin planlanması ve yürütülmesi ile ilgili olup ,genel sekretere karşı sorumludur.

d) Spor direktörü:Spor kulübünün , profesyonel hıtbol hariç,faaliyet göstermeyi üstlendiği bütün dallarda sportif eğitim ve yarışmalarla ilgili spor faaliyet ve hizmetlerini yürütmekle görevli olup ,genel sekretere karşı sorumludur.

e) Tesis ve malzeme yönetici ve görevlileri:Tesis ve malzemelerin,kulüp amaçla yönelik hizmet ve faaliyetlere hazır halde bulundurulması,tesis ve malzemelerin güvenlik ,bakım ve onarım işlerinin yürütülmesi ile görevli olup genel sekreter karşı sorumludurlar.

f) Genel kaptanlar:Faaliyet gösterilen herbir spor dalı için görevlendirilirler.İlgili oldukları spor dalların eğitim çalışmalarına,yarışmalarına ve benzeri faaliyetlerine katılan ve katılacak olanların,bay ve bayan kategorilerinde sayılarının arttırılmasına ve nitelik bakımından geliştirilmesine yönelik hizmetlerin yürütülmesi ile görevli olup ,birinci derecede ,spor direktörüne karşı sorumludurlar.

g) Kaptanlar:Genel kaptanlarına karşı sorumlu olup aynı işlerle görevlidirler.

h) Teknik yönetici ve öğreticiler:Kulübün faaliyet göstermeyi amaçladığı spor dallarında ,öğreticilik hizmetlerini yerine getiren,sporcuların fizik ve moral yeteneklerini üstün form seviyesinde tutmak ve geliştirmek için gerekli tedbirleri alan kişilerdir.Bunlar,gençlik kulüplerinde ;genel sekretere,spor kulüplerinde ;genel kaptana ve yönetim kurulunun tespit edeceği kişi veya kurula karşı sorumludurlar.

i) Kol başkanları:Aktif olan herbir gençlik faaliyeti dalı için görevlendirilirler.Eğitim çalışmaları,şenlik ve yarışmalara katılımın maksimum düzeyde olması için çalışırlar.Faaliyette bulundukları dalın genel kaptanına karşı sorumludurlar.

8

BÖLÜM VI.

MALİ KONULAR VE KAYITLAR

YILLIK AİDAT MİKTARI :

MADDE 33 – Dernek Üyelerinin ödeyecekleri giriş ve yıllık aidat miktarları yönetim kurulu tarafından belirlenir.

Derneğin gelir kaynakları :

MADDE 34 – Derneğin gelir kaynakları:

a) Üye aidatı ve giriş aidatı

b) Dernekçe yapılan yayınlar, tertiplenen piyango, balo, eğlence, temsil, konser, spor yarışması ve konferans gibi faaliyetlerden sağlanan gelirler,

c) Derneğin mal varlığından elde edilen gelirler,

d) Bağışlar ve yardımlar,

e) Yardım toplama hakkındaki mevzuat hükümlerine uygun olarak toplanacak bağış ve yardımlardan oluşur.

Dernekler mülki idare amirliğine önceden bildirimde bulunmak şartıyla yurtdışındaki kişi, kurum ve kuruluşlardan ayni ve nakdi yardım alabilirler. Nakdi yardımların bankalar aracılığıyla alınması zorunludur.

Yardımı kabul edilemeyecekler ;

MADDE 35 – Dernek,siyasi partilerden, işçi ve işveren sendikalarından ve mesleki kuruluşlardan herhangi bir suretle maddi yardım kabul eder ancak adı geçen kuruluşlara yardımda bulunamaz.

Derneğin borçlanma usulleri

MADDE 36 – Dernek yönetim kurulu genel kuruldan aldığı yetki ile borçlanabilir.

Gelir ve Giderlerde usul ile dernek defterleri ;

MADDE 37 – Dernek gelirleri alındı belgesi ile toplanır ve giderler harcama belgesi ile yapılır. Dernek gelirlerinin bankalar aracılığıyla toplanması halinde banka tarafından düzenlenen dekont veya hesap özeti gibi belgeler alındı belgesi yerine geçer. Alındı belgeleri ve harcama belgelerinin saklama süresi beş yıldır.

Dernek gelirlerinin toplanmasında kullanılacak alındı belgeleri yönetim kurulu kararı ile bastırılır.

Derneğin iç Denetim Şekilleri ;

MADDE 38 – Derneğin iç denetimi, dernekler kanunu ve dernek tüzüğüne göre, denetleme kurulu tarafından gerçekleştirilir.

Derneğin Harcamaları :

MADDE 39 – Derneğin bütün harcamaları yönetim kurulu kararı ile yapılır.Ancak ivedi durumlarda Başkan,yönetim kurulunca önceden belli edilecek harcamaları kendiliğinden yapabilir.Bu şekilde yapılan harcamalar ilk yönetim kurulu toplantısında karara bağlanır.Derneğin paraları milli bankalarda,dernek adına açılacak hesaplarda saklanır.Bu hesaptan para çekmek veya havale yapmak başkan veya başkan vekili ile yönetim kurulu üyelerinden birinin birlikte (çift imza)imzası ile mümkündür. 9

BÖLÜM VII

SOSYAL VE SPORTİF TESİSLERİN YÖNETİMİ:

MADDE 40 – Kulübün ileride sahibi olacağı veya işleteceği her türlü sosyal ve sportif tesislerini ne şekilde

yöneteceği,üyelerin ve sporcuların bu tesislerden ne şekilde yararlanacağı ve katılma payları özel bir yönetmelikle belirlenir.Bu yönetmelik yönetim kurulunca hazırlanarak Genel Kurul onayından geçirilir.

TÜZÜĞÜN NE ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİLECEĞİ:

MADDE 41 – Tüzük değişikliği toplantıya katılan üyelerin 2/3 oyları ile değiştirilir.

BÖLÜM VIII

DERNEĞİN FESHİ VE MAL VARLIĞININ TASFİYESİ:

Derneğin feshi :

MADDE 42 – Dernek genel kurulu her zaman derneğin feshine karar verebilir. Genel kurulun derneğin feshine karar verebilmesi için, tüzüğe göre genel kurula katılma hakkına sahip bulunan dernek üyelerinin en az üçte ikisinin toplantıda hazır bulunması şarttır. İlk toplantıda bu çoğunluğun sağlanmaması halinde üyeler ikinci toplantıya çağrılır. İkinci toplantıya katılan üye sayısı yönetim ve denetim kurulları üye tam sayısının iki katından az olamaz. Feshe ilişkin kararın toplantıda hazır bulunan üyelerin üçte iki çoğunluğu ile verilmesi zorunludur. Derneğin feshi yönetim kurulu tarafından mahallin en büyük mülki amirliğine yazıyla bildirilir.Fesih kararı ile birlikte derneğin mal varlığının genel kurulun alacağı karar doğrultusunda tasfiyesi yapılır.

Hüküm eksikliği :

MADDE 43 – Dernek tüzüğünde hüküm bulunmayan durumlarda 5253 sayılı Dernekler Kanununu bu konuda hüküm bulunmayan durumlarda ise 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu hükümleri uygulanır. 10

GEÇİCİ YÖNETİM KURULU

Başkan

DENİZ TANIŞ

Üyeler :

AHMET HAMDİ YAZICIOĞLU SALİM ŞENCAN ÖZTÜRK

HASAN MERİÇ ENERCAN

MEHMET PELESEN AHMET HALUK ÇETİN SELÇUK KUNTALP

ALİ MÜŞFİK IŞIK